Kontakt: INFO@3NITY.SE

Shopping idag kräver smartare kassasystem

E-handeln fortsätter att växa och ökar över gränserna. Bättre logistik, ökad service och lägre priser gör det lättare att handla på nätet. Kina är en av länderna som erbjuder en enormt prismedveten konsumtion. Det ställer högre krav på smartare lösningar för svenska aktörer.

E-handel på mobilen är också någonting som ökar markant. Mest bland de äldre idag. Det innebär att det åldersmässiga gapet minskat. Mobil e-handel ökar med surfplattor, appar, mobilanpassade hemsidor och mobila betalsätt. Sitoo.se erbjuder smartare kassasystem som behövs i takt med att mobila e- handeln är i framkant. Det ställer högre krav på att det ska gå snabbt och smidigt när du gör din kundresa. Itbranschen.idg.se skriver om framtidsutsikten för e- handeln från mobila enheter. Bara inom några år kommer fler handla från sin smarta telefon än från sin dator. Idag handlas det redan mest på mobilen för att enheten oftast är närmast till hands. Så mycket som mer än hälften av svenskarna handlar från sin surfplatta eller mobiltelefon. Där går det att använda appar för att handla- eller erbjudanden via e-post som tar dig direkt till köpsajten.

Nationellt matsmart

Trots ökningen av internationell konsumtion på nätet-har en explosionsartad tillväxt skett nationellt. Bland skönhetsprodukter, möbler och böcker är matvaror det som handlas mest från svenska webbutiker som det går att läsa om i sydsvenskan.se. Att handla matvaror på nätet är en trend som fortsätter att utvecklas. Den senaste är byggd på att inte svinna mat. Allt fler vill inte slösa på mat. Idén om att köpa livsmedel på nätet som annars slängs till ett lägre pris, har därför visat som vara oerhört framgångsrikt. Nätbutiken Matsmart.se lanserades i januari 2014 och har sedan dess omsatt 200 miljoner kronor på årsbasis. Framgången beror till stor del på att våra digitala vanor förändrats. Idag vill vi shoppa mat på samma sätt som vi shoppar annat enligt digital.di.se. Digitala trender som förändrat våra matvanor är:

• Lösningar för minskat matsvinn
• Bordsbokning och betalning direkt i mobilen
• Restauranger kommer till oss
• Att laga mat åt varandra är vanligare
• Matkassar med hemlagad mat
• Foodiebag- prenumerationstjänster
• Hemleverans av livsmedel