Kontakt: INFO@3NITY.SE

Reparera din Ipad

Har du lyckats få repor eller sprickor i skärmen på din Ipad? Då är det dags att ta tag i problemet direkt innan skadan blir värre. Det finns många alternativ när det handlar om att reparera sin Ipad. Här beskriver vi de vanligaste och lättaste.

Det finns företag som erbjuder tjänster där de både reparerar ipad 1, 2 och 3. Vanligtvis kostar det ganska mycket, men det ör oftast billigare än att köpa en helt ny Ipad. På MacWorld skriver man att en sprucken skärm är det vanligaste hårdvarufelet på Apples IOS-produkter vilket har öppnat dörrar för företag att erbjuda dessa reperationstjänster till konsumenterna.

Dock så minskar detta intäkterna för Apple då kunderna väljer att gå någon annanstans för att få sin pryl lagad. Därför har Apple börjat diskutera fram en ny lag som handlar om att det bara är Apple som är berättigade att reparera sina produkter. Om lagen kommer fastställas återstår att se.

Såhär kan du reparera din Ipad 1, 2 och 3

Har du också lyckats få en spricka i skärmen på din Ipad efter att ha tappat den i golvet? Då finns några olika vägar att gå för att få den hel och fin igen. Här nedan följer några alternativ.

  1. Kom ihåg att börja med att dubbelkolla kvittot och garantin. Har du garanti kvar kan Apples egna reparationsservice vara mest prisvärt då de gör reparationen snabbast och med bäst erfarenhet.

 

  1. Om du inte har garanti kvar är det värt att börja leta efter en plats där du kan lämna in din trasiga Ipad. Jämför och ta reda på vart man erbjuder det mest förmånliga priset och vart man gör reparationen snabbast. Välj sedan den reparationsbutiken som känns bäst.

 

  1. Har du ingen servicebutik i närheten kan man istället välja att skicka iväg sin Ipad för att få den reparerad. Det finns många servicebutiker på nätet som skickar tillbaka din Ipad via postorder när den är färdig. Smidigt för den som inte har möjlighet att lämna in sin i en fysisk butik.

 

  1. Har du bara lyckats få repor på skärmen kan du snygga till din Ipad på egen hand. Det finns många bra tips att ta del av på Youtube. Det ända du behöver tänka på när du trixar själv är att inte blanda in några vätskor. Risken för vattenskador är stor vilket kostar ännu mer att få fixat.

Ungefär samma sak gäller om man istället behöver reparera en Iphone. Mer information om detta finns i en artikel på Metro.

Lycka till!