Kontakt: INFO@3NITY.SE

Många väntar spänt på Iphone X

I Sverige har många en iPhone, det är ett riktigt populärt varumärke. Hur kommer det sig dock att många tenderar att köpa förra årets modell och inte den nyaste?

 

Det bästa tipset för att hålla en ny smartphone fräsch och hel så länge som möjligt, är att köpa skal till den. På https://www.phonelife.se/iphone-x-2/iphone-x-skal-1 hittar du till exempel skal i stötdämpande material till din iPhone X. Det finns också skal till alla möjliga andra generationers iPhones.

 

I Veckans Affärer går det att läsa om varför Apples chef och vd Tim Cook tror att vi i Sverige älskar iPhones. Det var när mobiljätten besökte Hälsingland för att titta in hos en samarbetspartner som han tog sig tid att kommentera just varför svenskarna har en sån stark förkärlek till Apples mobiler. Han tror vidare att det handlar om kreativitet och innovation, att människor här uppskattar design och konst. Och att svenskar är väldigt miljömedvetna. Över 70 000 personer i Sverige är på något sätt delaktiga i apputveckling som kan kopplas till iOS.

 

IPhone 7 säljer bättre än den nyaste mobilen från Apple

 

I en artikel i MacWorld går det att läsa om hur iPhone 7 fortfarande säljer bättre än den nyare iPhone 8, i alla fall i USA. Så trots trådlös laddning, uppfräschad design, en ännu snabbare processor samt bättre kameror lockas inte kunderna till att lägga sina vantar på den nyare modellen. I stället köper de fortfarande förra årets generation iPhone, nummer 7 i ordningsföljden. Så vad är då anledningen till detta?

 

Anledningarna till att det köps färre iPhone 8

 

Tydligen har de amerikanska operatörerna haft både färre och mindre lanseringserbjudanden för den nya iPhone 8, något som säkerligen har bidragit till att färre fått upp ögonen och köpt denna variant. Den största anledningen tros dock vara att ännu en ny iPhone lurar bara runt hörnet, den som har fått namnet X. De som vill ha det nyaste väntar så klart litet extra på denna pinfärska mobil. Det gör däremot att åttan hamnar i kläm mellan de fortfarande bra och litet billigare äldre mobilerna och den kommande, supernya telefonen. Mer om detta går det även att läsa om på Mobil.se.

 

I Sverige är skillnaden mellan den billigaste Iphone 7 och den billigaste Iphone 8 1 600 kronor i Apple Store – MacWorld

 

Många väntar på den nya modellen

 

Det är inte förrän den 3 november som iPhone X släpps. Det som sägs är att denna kommer att komma i en begränsad upplaga eftersom det varit produktionsproblem. På den nya modellen har hemknappen tagits bort och i stället ska telefonen styras med gester. Så för att komma till hemskärmen används en svepande rörelse nedifrån och upp och Siri kan aktiveras med antingen röst eller dubbelklick på strömknappen. Sedan finns det face-id som läser av ansiktet för att låsa upp eller verifiera köp med Apple Pay. Vissa analytiker hävdar att teknologin hos den nya mobilen ger Apple ett försprång gentemot sina konkurrenter, och detta med hela 2 år. Nu väntar många på spänning att den nya mobilen ska komma, det är nämligen bara två veckor kvar till lanseringen av iPhone X. Läs mer om detta här i en artikel i teknikmagasinet NyTeknik.