Kontakt: INFO@3NITY.SE

Den officiella Surface-musen

Om du har en Microsoft Surface, behöver en mus till den, och har ungefär 600 kronor att lägga. Då kan Arc Touch vara precis vad du letar efter. Men läs det här först.

Gränserna mellan surfplatta och dator luckras upp allt mer, och snart kommer skiljelinjen mellan de två troligen inte att vara relevant längre. En av de bästa produkterna i detta segment är Microsofts Surface. Det är också en av de dyrare produkterna i segmentet, och därav följer att det finns exklusiva, officiella tillbehör.

En av dessa produkter är Arc Touch Bluteooth, en bluetooth-mus avsedd att användas tillsammans med Surface. Eftersom den kommunicerar via bluetooth kan den dock användas tillsammans med de flesta datorer och plattor. Designen bygger på att den ska komplettera Surface, ta liten plats när den inte används, och fungera bättre än touchplattan på tangentbordet.

Musen är inte hopfällbar, utan snarare hoptryckbar. För att starta den böjer man upp den till en båge, så att den får ungefär samma profil som en vanlig mus. Kolla vid 0:40 i den här videon:

För- och nackdelar

Det här gör att musen tar liten plats, och att man sparar in en knapptryckning för att gå igång mackapären. Å andra sidan är det inte den bästa lösningen ur ergonomisk synvinkel., så det här är inte den bästa musen för den som arbetar många timmar per dag med exempelvis bildbehandling. Även om musen är gjord för att ersätta en touchpad är den faktiskt utrustad med en liten sådan mellan knapparna, istället för ett hjul. Den här lösningen är ganska vanlig, och fungerar sällan bra, men Arc Touch är undantaget som bekräftar regeln: här fungerar det riktigt bra. Man kan också ställa in egna funktioner via en app.

Med tanke på priset är det här ingen mus som rekommenderas för den som vill ha en enda mus, som fungerar i alla sammanhang. Som komplement till hemmamusen, för den som ofta är på språng, fungerar den dock bra. Arc Tooch är byggd för att fungera på många olika underlag, och den begränsade kontaktytan mot underlaget ger en låg friktion.

Läs mer om musen här.